English Latvian
Publicēts: 2018-06-18 10:00:00 CEST
Nasdaq Riga
Preses relīze

Nasdaq izceļ ilgtspējīgas obligāciju emisijas Baltijā

Rīga/Tallina/Viļņa, Nasdaq Baltijas tirgus, 2018. gada 13. jūnijs – Nasdaq (NDAQ) informē, ka Nasdaq Baltijas biržas, atbildot uz investoru un emitentu pieaugošo interesi par ilgtspējīgām obligācijām, turpmāk šādas emisijas izcels ar „zaļās lapas” simbolu Baltijas Parāda vērstpapīru sarakstā.

No šodienas Nasdaq Baltijas biržu mājas lapā nasdaqbaltic.com ieviestais „zaļās lapas” simbols akcentēs zaļo, sociālo un ilgtspējīgo obligāciju emisijas, uzsverot kapitāla tirgus lomu ilgtspējīgas attīstības veicināšanā Baltijā.

"Prieks redzēt aizvien pieaugošo pieprasījumu pēc ilgtspējīgiem un videi draudzīgiem investīciju projektiem visā pasaulē," pauž Nasdaq Baltijas tirgus vadītājs Indars Aščuks. "Risinot vietējās un globālās attīstības izaicinājumus, kapitāla tirgiem ir īpaši svarīga nozīme. Dodot savu pienesumu, mēs vēlamies, lai Baltijas reģions kļūst par pievilcīgu vietu, kur uzņēmumi var piesaistīt ilgtspējīgu finansējumu, savukārt investori veikt ilgtspējīgas investīcijas."

"Biržas zaļā” iniciatīva ir radīta ar mērķi informēt investorus par iespējām ieguldīt tādos ilgtspējīgos uzņēmējdarbības modeļos un projektos, kas veicina vides un sociālo aspektu pilnveidošanu un dod labumu plašākai sabiedrībai," uzsver Daiga Auziņa-Melalksne, Nasdaq Baltic Biržas pakalpojumu vadītāja un Nasdaq Riga valdes priekšsēdētāja.

Patlaban Nasdaq Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā ir iekļautas trīs zaļās obligācijas: 2015. gadā Latvijas uzņēmums Latvenergo kļuva par pirmo valsts uzņēmumu Austrumeiropā, kas emitēja zaļās obligācijas, savukārt 2017. gadā zaļās obligācijas emitēja Lietuvas valsts energoapgādes uzņēmums Lietuvos energija un Latvijas Attīstības finanšu institūcija ALTUM.


Par ilgtspējīgām obligācijām

Nasdaq Ilgtspējīgo obligāciju tirgus bija pirmais šāda veida tirgus pasaulē un šodien ir viens no lielākajiem Eiropā. Tas ietver trīs kategoriju obligācijas: zaļās, sociālās un ilgtspējīgās. Starptautiskie standarti definē Ilgtspējīgās obligācijas kā aizdevumus tādu projektu finansēšanai, kuri rada vides un sociālekonomiskos ieguvumus. Zaļās obligācijas definē kā aizdevumus projektu un aktivitāšu finansēšanai, kas pilnveido un labvēlīgi ietekmē vides aspektus. Sociālās obligācijas tiek izmantotas projektu finansēšanai, lai sasniegtu pozitīvus sociālekonomiskos rezultātus. Lai iegūtu plašāku informāciju par ilgtspējīgām obligācijām un to atbilstības kritērijiem, apmeklējiet: business.nasdaq.com.

Par Nasdaq 

Nasdaq (Nasdaq: NDAQ) ir pasaulē vadošā biržu kompānija, kas sniedz tirdzniecības iespējas investoriem, kotēšanās iespējas uzņēmumiem un nodrošina biržu tehnoloģijas. Ar daudzpusīgiem risinājumiem Nasdaq dod iespēju klientiem plānot, optimizēt un īstenot biznesa vīziju ar pārliecību, izmantojot pārbaudītas tehnoloģijas, kas nodrošina caurspīdīgumu un ieskatu mūsdienu globālo kapitāla tirgu virzībai. Nasdaq ir pirmās elektroniskās biržas izveidotāja pasaulē, tās izstrādātās biržu tehnoloģijas nodrošina pakalpojumus vairāk nekā 90 biržās 50 valstīs un aptuveni 1 no 10 pasaules vērtspapīru darījumiem. Nasdaq grupas biržās kotējas 3 900 kompānijas, kuru kopējā tirgus kapitalizācija ir aptuveni 13 triljoni ASV dolāru. Lai uzzinātu vairāk, apmeklējiet business.nasdaq.com.

Nasdaq Baltijas tirgus ietver Nasdaq Tallinn, Nasdaq Riga un Nasdaq Vilnius vērtspapīru tirgu, kā arī Nasdaq CSD centrālā vērtspapīru depozitārija Baltijā kopīgo piedāvājumu. Lai uzzinātu vairāk, apmeklējiet nasdaqbaltic.com.

Brīdinājums par paziņojumiem, kas vērsti uz nākotni
Informācija, kas šeit tiek sniegta, satur uz nākotni vērstus paziņojumus, kas ietver virkni risku un neskaidrību. Nasdaq brīdina, ka jebkura uz nākotni vērsta informācija negarantē, ka nākotnē šādi rādītāji tiks sasniegti, un faktiskos rezultātus var ietekmēt no Nasdaq neatkarīgi apstākļi. Nasdaq neuzņemas nekādu pienākumu publiski atjaunināt jebkuru uz nākotni vērstu paziņojumu
.

Mediju kontakti:
Dace Bulte
+371 67 212 431
dace.bulte@nasdaq.com